Конвектори

конвектори за парно

Конвектори за парно

Днес конвекторът се счита за едно от най-ефективните отоплителни устройства. Този евтин и икономичен източник на топлина е подходящ за апартаменти. Частни къщи, вили, детски заведения, ваканционни домове и други съоръжения. Той може да бъде единственият източник на отопление или допълнителен към системата за централно отопление при екстремни студове. Как работи конвектора. Известно е, че конвекцията се основава на принципа на естествената циркулация на въздуха, като топъл поток се издига и студен поток се спуска. В корпуса на устройството е монтиран нагревателен елемент. Към него се насочва студен въздух отдолу, загрява се и излиза през горните решетки. Това е постоянен процес, тъй като охладеният въздух отново се втурва надолу. По този начин цялата стая се загрява равномерно, без студени зони. Има конвекторни нагреватели с вентилатор, поради което нагрятият въздух се разпространява по-бързо в стаята.

Конвектори за парно отопление

Ползи. Комфортно отопление – отоплителните конвектори не изсушава въздуха и не изгаря кислород, поради което може да се използва като постоянен източник на топлина. Освен това устройството не издава шум при нагряване, така че работата му е невидима. Поддържане на температурата – повечето модели имат термостат. Зададената стойност на температурата се поддържа чрез автоматично включване и изключване на нагревателния елемент. Икономична работа – конвектора с термостат не работи постоянно, той се изключва при достигане на зададената температура. Много модели имат енергоспестяващи технологии и икономичен режим на работа. Защитни системи – електронното управление предотвратява аварийни ситуации, например изключва конвектора в случай на прегряване или преобръщане. Съвети за инсталиране. Повечето уреди са предназначени за монтаж на стена вместо радиатори. Монтиран на скоби и включен в контакт. Ако имате нужда от битов мобилен източник на топлина, купете електрически конвектор на крака с колела.

Принцип на отопление

Когато избирате място за монтаж, вземете предвид степента на защита от влага на корпуса. Например, баня изисква устройство със степен най-малко IP24. Конвекционните модели разпределят топлината само чрез циркулация на нагрят въздух. Конвекционните инфрачервени устройства имат инфрачервен излъчвател, който е допълнителен източник на отопление. Електрическите конвектори могат да се използват навсякъде – в апартамент, офис, селска къща. Те се характеризират с проста връзка и изискват само стабилно захранване. Газовите уреди са чудесни за летни вили, където има газ. За отстраняване на продуктите от горенето обикновено се използват коаксиални димоотводи. Газовият модел е много по-икономичен от електрическия конвектор. Основни параметри за избор. Мощността се избира в зависимост от площта на стаята. Общоприето е, че 10 кв. m отчита 1 kW. Размерите на устройството се избират въз основа на свободното пространство в стаята.

Принцип на отопление

Струва си да се обърне внимание на формата: има правоъгълни хоризонтални конвектори и тесни вертикални. За ниски первази на прозорците можете да намерите в продажба модели мини-цокли с височина на тялото 220 – 250 милиметра. Цветът се избира въз основа на преобладаващите нюанси в интериора. Печеливша опция е белите конвектори. Много производители предлагат черно, червено, сиво и други цветове. Нашата фирма предлага доставка и монтаж на конвектори от 1 киловат до 150 киловата. Предлагаме няколко вида конвектори, което зависи от квадратурата на стаята или помещението. Също така се занимаваме и с преработка на климатимни тела в конвектори за отопление. За сега конвекторите за отопление са най-икономичният вариянт за отоление на площи от 10 до 500 квадратни метра. Внимание – ВАЖНО, пускате конвектора и след не повече от 10 минути, Вие ще се радвате на топлина и уют във вашия дом или офис. За проблеми свързани с ремонт и поддръжката на конвектори, моля позвънете на 0878 99 99 00.

| Newsphere by AF themes.