Кюнци за комин

кюнци за комин

Кюнци за комин

Как да изберем кюнци за комин? Какъв е оптималният дизайн и какъв материал за тръби се препоръчва от експерти? Тези въпроси са важни за собствениците на къщи и апартаменти както в процеса на тяхното изграждане, така и по време на реконструкция. Моля, обърнете внимание: правилният избор на продукта ще гарантира. Че кюнците за комина ще отговаря на изискванията на пожарна безопасност и на потребителите. Както и малко време и усилия за поддържане на кюнците. Като незаменим елемент на всяка отоплителна система в къщи, коминът изпълнява няколко задачи. Осигурява безопасността на потребителите, поради факта, че не само димът, но и въглеродният окис преминават през него. Създава оптимални условия за ефективна работа на печката, по-специално – максимална тяга. Недостатъчното течение е ниска ефективност на отоплително устройство като, печка или камина. Кюнците за комин, изработени от качествени материали, осигуряват безопасността и естетическия вид на комина.

Кюнци за комин

В същото време несъответствието между свойствата на суровините, от които са направени кюнците за комина и стандартите за качество. Води до деформация и разрушаване на кюнците доста бързо. Характеристики за избора на дизайна на комина. Резултатът от изгарянето на всяко гориво е димът – аерозол, съдържащ частици сажди от частици. Преминавайки през кюнците на комина, той оставя сажди по стените, които трябва да бъдат отстранени. В противен случай тягата в комина се намалява, а печката, дори при рядка употреба, постоянно се пълни със сажди. Квадрат, правоъгълник, кръг, овал – напречното сечение на тръбата може да бъде всякакво. За отстраняване на дим и продукти от горенето или ефективността на нагревателя, дизайнът е от второстепенно значение. Експертите препоръчват да се обърне внимание на по-съществен фактор – материалът, от който са направени кюнците за комина.

Избор на материал за комина

Има много опции за суровини, от които се правят комини, а изборът винаги остава за собственика на къщата. Препоръчваме обаче да вземете предвид няколко точки: разходите за комина след завършване на строителството. Лесен самостоятелен монтаж в нови и стари сгради, лекота на поддръжка. Изискват се строителни умения и опит, когато се използва оборудването, за да се спази технологията. Пореста повърхност: трудно се отстранява саждите, поддръжката се извършва ежегодно. Стъклена вътрешна повърхност на кюнци за комин. Обслужването се извършва веднъж на 5-6 години. Устойчив на корозия. Атрактивен и необичаен външен вид. Високата цена на крайния продукт. Изисква се професионална инсталация. Ниско тегло и дълъг експлоатационен живот. Съдържа канцерогенни вещества. Огнеупорна керамика. Отлично визуално представяне. Неръждаема стомана. Достъпна цена. Лесен за инсталиране самостоятелно. Наличието на топлоизолационен материал в конструкцията. Възможност за монтаж във вече използвани къщи.

Предимства на многослойните стоманени комини

Необходимо е правилно да се изчисли и да се избере марката на стоманата в зависимост от условията на работа. Компанията MGinox.com произвежда кюнци за комин от неръждаема стомана, което прави нашите продукти по-ефективни и осигурява максимална надеждност по време на тяхната експлоатация. Особено популярни са многослойните конструкции, така наречените сандвич тръби. Те се различават от едностенните кюнци за комини по наличието на двойни тръби. Като външна и вътрешна, пространството между които е запълнено с топлоизолационен материал. Има много причини за популярността на многослойните кюнци за комини. При монтажа на готовия продукт не се изисква допълнително фундаментно оборудване или армировка на съществуващото: теглото на крайния продукт е малко. Ниското тегло позволява бърз монтаж както по време на изграждането на печката или котела. Така и по време на нейната реконструкция или ремонт.

Кюнци за комин

Неръждаемата стомана, която се използва при производството на кюнци за печка не корозира. Което означава, че не изисква допълнителна защита на външните повърхности от валежи. Вътрешните диаметри на кюнци за камин – 115, 150, 200 милиметра осигуряват надеждно отстраняване на дима и въглеродния окис. Образуването на турбулентност във вътрешната тръба е напълно изключено. Перфектно гладката повърхност на вътрешните стени предотвратява образуването на отлагания от продуктите от горенето. Такива комини могат да бъдат свързани към всякакви отоплителни устройства като печка или камина. Този материал е устойчив на високи температури. Дори когато се нагрява от 500 до 800 градуса. Неръждаемата стомана не се деформира: тръбата не губи формата си и експлоатационните си характеристики. Наличието на изолационен слой намалява риска от образуване на конденз по вътрешната тръба, дори при ниски температури.

Монтаж на кюнци за комин

Изборът на материал за комина зависи от условията на работа, като температура на димните газове, наличие на киселина и други. Комините, произведени от компанията MGinox.com, имат няколко характеристики, които ги отличават от обикновенните кюнци за комини от други производители. Лесно сглобяване: тръбите имат дизайн, подобен на водопроводните тръби – в краищата му са предвидени тесни и широки части. Тръбите се удължават чрез вмъкване на колена един в друг – както в конструктора. Купувачът може да избере няколко опции за тръби от голям брой налични модификации. В зависимост от диаметъра и дължината, както и от условията на работа и региона на пребиваване. При правилно сглобяване коминът е гарантира 10 години експлоатационен живот. Монтажът се извършва отдолу нагоре за всички видове комини. Оптималното напречно сечение и височината на тръбата се избират, като се вземат предвид характеристиките на печката, камината или котела.

Грижи и поддръжка на комина

Инсталацията трябва да обмисли различни варианти за отводняване на кондензат. Ако тръбите са частично в хоризонтално положение, дължината на такива секции не трябва да надвишава 1 метър. Броят на завъртанията и завоите трябва да бъде минимален. В процеса на монтажа на кюнци за комин е важно да се предвиди възможността за лесен достъп до коминния канал: собственикът на комина трябва периодично да почиства и проверява състоянието на вътрешните повърхности. Обикновено печката включва използването на твърдо гориво. В повечето случаи това са дърва за огрев от твърди, меки, иглолистни видове дървесина, при изгаряне се образуват сажди. Саждите са близки по химичен състав до въглищата, така че са лесно запалими и причината за пожарите в частните къщи. Често е прекомерното му присъствие в димоотводните канали. Основните причини за пожари и отравяне с въглероден окис са ненавременната поддръжка или лошите грижи за комина.

Почистване на комина

Независимо от вида на материала и дизайна на комина, препоръчително е да почиствате тръбите на интервали 1-2 пъти годишно в зависимост от интензивността на използване на печката. Най-простите инструменти за почистване на комини са кръгли найлонови или метални четки и удължители. За кюнци на други производители и напречни сечения е необходимо да се използват четки с определена форма. Като правоъгълни, квадратни, овални, специални пружини и прахове. Производителите предлагат и универсални почистващи препарати за комини, но ефектът им е проектиран само за 1-2 седмици. Почистването на комина изисква много усилия. По стените се образуват не само отлагания на сажди, но и въглероден окис. В резултат на това се нарушава херметичността на комина и рискът от навлизане на токсични газове в помещението.

Надеждност и дълъг експлоатационен живот

Вероятността от такава ситуация при използване на кюнци за комин на MGinox.com е изключително малка, ако е сглобена от професионалист в съответствие с препоръките на производителя. Препоръчваме ви да поверите избора на комина на професионалист. Той ще избере правилното решение в съответствие с характеристиките на отоплителната система и структурните характеристики на устройството. Комините на MGinox.com от неръждаема стомана са били и остават печелившо решение за повечето къщи. Надеждност, дълъг експлоатационен живот и достъпна цена са показателите, които правят нашата компания един от лидерите на пазара.

| Newsphere by AF themes.