Кюнци за пелетни котли

кюнци за пелетни котли

Кюнци за пелетни котли

Пелетните котли придобиват все по-голяма популярност поради високата си ефективност. Освен това цената на горивото има приемлива цена, но ако сравним пелетите с дърва за огрев, тогава 1 тон дървесни пелети могат да заменят 1,6 тона обикновени сухи дърва за огрев. Понякога съотношението е дори по-високо в зависимост от вида дървесина и други фактори. Ефективността на котела, зависи от коминната система. И въпреки че котлите за пелети са устройства с твърдо гориво, те се различават значително от традиционните отоплителни устройства. Съвременните модели имат вградени многостепенни топлообменници, които увеличават ефективността до 95-98%. Топлината се взема не само от горивната камера, но и от отработените газове. В резултат на това температурата на продуктите от горенето в комина е значително намалена, показателите зависят от конкретния модел котел. Това води до изместване на точката на оросяване вътре в системата и образуване на конденз по стените на комина. Струва си да започнете от това, когато избирате кюнци за пелетни котли.

Какви трябва да бъдат кюнци за пелетни котли?

Ако е необходимо да монтирате кюнци за пелетен котел, е необходимо да изберете правилните материали за системата. Идеалното за Вас решение е кюнци за пелетни котли. Отлично решение би било клас на стомана AISI310 или AISI316. Важно е да се обърне внимание на дебелината на стената. Вътрешната тръба трябва да бъде най-малко 0,8 милиметра и за предпочитане 1 милиметър. В този случай експлоатационният живот на кюнците ще бъде дълъг. Ако спестите от материал, кюнците ще изгорят след няколко години, което ще доведе до още по-големи разходи – основен ремонт на комина. По същата причина не бива да спестявате и от клас стомана. Дебелината на външната тръба е достатъчна от 1 милиметър. Дължината и напречното сечение на комина се изчислява въз основа на основните технически параметри на котела, като мощност, производителност и така нататък. Ако е необходимо, трябва да използвате помощта на квалифицирани специалисти.

Какви трябва да бъдат кюнците за пелетни котли?

По време на монтажа е задължително да се монтира кондензатоуловител, за да се отцеди образуваната вътре течност. Важно! Ако пелетите се използват за отопление в универсален котел на твърдо гориво. Изискванията за кюнци за пелетни котли могат да се различават в зависимост от техническите му параметри. Принципът на работа и конструктивните му характеристики. Защо си струва да закупите кюнци за пелетни котли от MGinox.com? Сега на пазара има огромен избор от кюнци за пелетни котли, но това по никакъв начин не опростява избора за потребителите. Много продукти се внасят от Китай, когато посочените характеристики не отговарят на реалността. Доста често съмнителните производители използват нискокачествена стомана, но в същото време посочват неточна информация. В резултат на това кюнците изгарят за 2-3 години. За да избегнете подобни проблеми, използвайте услугите на компанията MGinox.com.

Какви трябва да бъдат кюнците за пелетни котли?

Ние работим на пазара от дълго време и успешно заемаме водеща позиция, тъй като всички продукти са с високо качество. Асортиментът включва кюнци за пелетни котли от неръждаема стомана с висококачествен топлоизолатор. Както и различни аксесоари, включително адаптери, кондензатни уловители, опорни пръстени и други. Ако не е възможно да се намери подходящ вариант сред готовите продукти, нашата компания може да изработи кюнци по поръчка. Всички части са произведени с помощта на модерно оборудване, така че наличието на дефекти и дефекти е изключено. Ако е необходимо да се монтират кюнци, нашите служители могат да изпълняват целия набор от работи, от изчисляването на системата и завършвайки с монтаж. Тъй като нашата компания продава продукти от собствено производство. Цената на комина зависи от марката стомана, дебелината на стената, използваната изолация и други фактори.

| Newsphere by AF themes.